Om oss

 

I scouterna fostras barn och unga till att fungera i grupp och att ta ansvar för både sig själva och andra. Tillsammans med scoutkompisar lär sig barnen att fungera i naturen så att de självständigt kan bege sig ut på utfärd. I scouterna får alla vara med – ingen behöver stå vid sidan av och titta på när andra gör – alla får prova på och lära sig. Scoutkårer finns runtom i landet – 750 kårer i över 300 kommuner.

Alla barn behöver en trygg miljö där de får vara med sina kompisar. För oss är det viktigt att skapa dessa miljöer – oberoende av vilken socioekonomisk ställning barnet har.

Som tonåring blev jag omhändertagen. Efter det var scouterna det enda stället där jag fick vara bara jag. Scouterna inverkade enormt på att jag också under denna tid klarade av att göra bra val i livet. Jag vill med mig själv som exempel visa att barn som omhändertas av barnskyddet inte är förlorade fall. -Riina

Med hjälp av donationerna kan vi stöda scoutdistrikten och kårerna, utbilda ledare och utveckla scoutverksamheten. På så sätt kan vi erbjuda scouting till allt fler sådana barn och unga som särskilt skulle ha nytta av att vara med i verksamheten.

Är du redo att hjälpa?

Donera nu