Du är här

Kompisar med på utfärd eller evenemang

I scouterna ges möjlighet att testa på verksamheten innan man tar beslut om att bli medlem. Scouterna kan bjuda in sina kompisar till s.k. kompismöten. Bra tillfällen för kompismöten till är t.ex. utfärder, åldersgruppsevenemang, halloween-, Alla hjärtansdagsfirande, Scoutveckan eller varför inte seglatser och vandringar? För ledarna lönar det sig att redan i verksamhetsplaneringen tänka på vilka tillfällen kunde vara sådana man vill bjuda in scouternas kompisar till. Tänk på roliga evenemang där scouting är som bäst!

Ifall kåren har behov av fler vuxna i verksamheten kan ledarna också bjuda in scouternas föräldrar.

Kompismöte
Till ett kompismöte bjuder scouterna in sina egna kompisar. Tidpunkten och innehållet planeras i förhand tillsammans med scouterna i gruppen. När barnen vet att mötet kommer att bli roligt känns det kul för scouterna att också kunna bjuda in sina kompisar.

Berätta om ett evenemang eller ett kompismöte
I scouternas materialbank http://partioscout.materialbank.net finns färdigt material som man kan använda under ett scoutevenemang eller under kompismöten.

I materialbanken hittar du bl.a.
Inbjudningskort
SoMebilder du kan dela
Affisch att hänga upp t.ex. i skolan eller på kårlokalens anslagstavla

Bekanta sig med scouting
Genom att låta personer som inte har tidigare erfarenhet av scouting komma och prova på sänks steget för nya barn och vuxna att komma med i verksamheten. Potentiella nya medlemmar kan bekanta sig med scouting genom att delta i evenemang eller den veckovisa verksamheten (möten) max. tre veckor och sen välja om man vill fortsätta eller inte. Välkommen att prova på!