Du är här

Finlands Svenska Scouter rf

Finlands Svenska Scouter r.f. (FiSSc) är en paraplyorganisation som består 64 aktiva lokalföreningar, s.k. medlemskårer. I kårerna finns ca 5 000 aktiva scouter som är medlemmar i de lokala scoutkårerna som finns runt om i Svenskfinland.

FiSSc:s uppgift är att hjälpa och stöda kårerna gällande verksamheten. Detta sker bl.a. genom att förbundet ordnar utbildningar och program. Verksamheten förverkligas av ett hundratal förtroendevalda som arbetar med olika verksamhetsområden.

 karta2.png

FiSSc är indelat i fyra kårområden:

Helsingfors och östra Nyland

I Helsingfors och östra Nylands kårområde finns 19 kårer och en svenskspråkig avdelning i en finsk kår. Helsingfors och östra Nylands verksamhetsområde sträcker sig från Lovisa i öst till Drumsö i väst.

Information om områdets evenemang hittas i FiSSc:s händelsekalender och regelbundet informeras det om aktualiteter i området på e-postlistan hfrsostra(ät)list.fissc.fi. Ta kontakt med kansliet om du vill finnas med på e-postlistan!

Västra Nyland

I västra Nylands område finns det 14 kårer i mellersta och västra Nyland.

Information om områdets evenemang hittas i FiSSc:s händelsekalender och regelbundet informeras det om aktualiteter i området på e-postlistan vastranyland(ät)list.fissc.fi. Ta kontakt med förbundskoordinatorn om du vill finnas med på e-postlistan!

Åland och sydvästra Finland

I Ålands och sydvästra Finlands område finns det 16 kårer, varav fem på Åland och elva i sydvästra Finland.

Information om områdets evenemang och kurser hittas i FiSSc:s händelsekalender och nu som då informeras det om aktualiteter i området på e-postlistorna aland(ät)list.fissc.fi och sydvastra(ät)list.fissc.fi. Ta kontakt med förbundskoordinatorn om du vill finnas med på någon av e-postlistorna!

Österbotten

I Österbottens område finns ca 910 medlemmar i 16 scoutkårer runtom i området från Kristinestad i söder till Karleby i norr. I Österbotten ordnas varje år traditionella EP-tävlingar och med jämna mellanrum regionläger under namnet ÖS.

Information om områdets program hittas i FiSSc:s händelsekalender och nu som då informeras det om aktualiteter på områdens e-postlista osterbotten(ät)list.fissc.fi. Ta kontakt med förbundskoordinatorn om du vill finnas med på e-postlistan!