FiSScFjäll – vice lägerchef (2 st)

Vi söker dig som vill leda förverkligande av en oförglömlig upplevelse i fjällmiljö för spejarscouter och äldre. Gillar du utmaningar och äventyr, får vandringar i fjällen dig att vakna till liv och adrenalinet att kicka in? Vill du spendera tid på ett ställe där solen aldrig får ner och dagen är så lång som du gör den till? Då kanske just DU är personen vi söker.

Finlands Svenska Flickscoutförbund söker nu en chefstrio som kan förverkliga FiSScFjäll VIII år 2025! FiSScFjäll är ett läger som ordnas i Pallasmassivet och närliggane områden med spejarscouter som målgrupp. Lägret har förbundets fjällstuga Kåtan, som är belägen i närheten av Muonio, som bas.

Vi söker en motiverad trio som tillsammans vill skapa en oförglömlig lägerupplevelse för förbundets spejarscouter.

Denna annons gäller uppdraget som vice lägerchef (2 st.).

Lägerchefen leder projektet tillsammans med staben. Lägerchefens främsta ansvarsområden är administration och ledning av lägerstaben. Övriga arbetsfördelningen inom lägerchefstrion besluts av de som väljs. Förslagsvis så att ena vice lägerchefen har ansvar för programmet medan den andra vicen ansvarar för ekonomi och logistik.

Lägercheferna rekryterar tillsammans sin stab. Lägercheferna och staben arbetar tillsammans med förbundsstyrelsen och resten av förbundsorganisationen för att bygga upp ett läger i fjällmiljö för spejarscouter. Uppdraget inleds under våren 2024 och avslutas på hösten 2025.

Du kan söka uppdraget som enskild scoutledare, eller tillsammans med någon annan. Du kan också anmäla intresse för ett stabs- eller ledaruppdrag för lägret.

Intresserad? Vad kul! Du får gärna meddela ditt intresse genom detta formulär och beskriva dig/er själva och kort berätta varför just du/ni skulle platsa som vice lägerchefer.

I den här blanketten kan du anmäla intresse om du redan nu vet att du är taggad på något annat uppdrag på FiSScFjäll.

Kunskaper och erfarenheter som krävs för uppdraget

Vi söker dig som
  • är en engagerad och driftig person som kan arbeta såväl ensam som i grupp, har en kreativ syn på hur man ska förverkliga scoutprogrammet och är positivt inställd till att prova på något nytt.
  • kommunicerar väl, är lösningsinriktad och inkluderande gentemot staben, kårerna och förbundet.
  • känner dig hugad för ett större uppdrag, där du får utmana dig själv och utveckla ditt ledarskap.

Lisätiedot

Vi erbjuder dig

  • möjligheten att utvecklas i ett uppdrag, att få samarbeta med nya människor och aktörer samt att förverkliga ett läger som blir ett minne för livet för de spejarscouter som deltar.
  • stöd i uppdraget genom förbundsstyrelsen, övriga i förtroendeorganisationen t.ex. Kåtans intendent och disponenter samt koordinatorn med ansvar för utveckling av program. 
  • ett tidsbundet projekt där du får förverkliga och utveckla ditt ledarskap
  • en möjlighet att testa på hur det är att vara aktiv i förbundet och samtidigt få nya kontakter

Uppdragets innehåll i korthet:
  • rekrytera en lägerstab
  • ansvara för att göra upp en projektplan och en budget
  • leda stabens arbete
  • hålla handslag med stabsmedlemmarna
  • förverkliga ett vandringsläger i Muoniotrakten i juni 2025

  • Noggrannare information finns i projektbeställningen. Kontakta Petra Lapela, styrelsemedlem med ansvar för FSFSF ifall du har frågor om uppdraget eller vill bekanta dig med projektbeställningen. petra.lapela@scout.fi

Fyll i ansökan